Colosseum en Boog van Constantijn Forum Romanum het Oude Rome Vaticaan en Basiliek Sint Pieter

Vaticaan in groepsverband

Tijdens deze rondleiding bestudeer je op luchtige wijze de geschiedenis van de Vaticaanse musea en Vaticaanstad met een officiële gids. Na de ontmoeting met de gids ga je snel naar binnen met voorrangstickets en vanaf het centrale terras met uitzicht op de Sint-Pieter kunnen we een blik werpen op de Vaticaanse tuinen.

Na een korte introductie op het terras zullen we als eerste door de antieke beeldencollectie van het Vaticaan wandelen in het Belvedere paleis. Daar worden belangrijke kunstwerken bewaard, zoals de tweeduizend jaar oude Laocoön beeldengroep en de Apollo, beelden die allebei Michelangelo vijfhonderd jaar geleden al betoverden maar ook de Torso Belvedere, die Rodin inspiratie gaf voor zijn beroemde Denker.

Vervolgens wandelen we via drie kunstgalerijen naar de Stanze van Rafaël: de galerij van de Candelabra, de galerij met Vlaamse wandtapijten van de school van Rafaël en de galerij van de topografische landkaarten die als opdrachtgever dezelfde Paus had die onze Gregoriaanse kalender invoerde in 1582, Gregorius XIII. Nadat we ook de School van Athene van Rafaël bewonderd hebben in de Stanze van Rafaël, vervolgen we onze route naar de Sixtijnse Kapel: de pauselijke privékapel waar Pausen verkozen worden tijdens het conclaaf en waar Michelangelo zijn meesterlijke schilderingen aanbracht op het gewelf en de altaarmuur.

In de Sixtijnse kapel nemen we de tijd om alles goed in ons op te nemen. Omdat foto’s en video’s niet zijn toegestaan en ook gidsen in de kapel geen uitleg mogen geven, zullen we dat gedaan hebben voor we naar binnen gaan. Nadat 2500m2 frescoschilderingen een verpletterende indruk hebben achtergelaten, ga je -samen met de gids- door naar de Sint-Pietersbasiliek.

Na een korte afdaling via de ceremoniële Scala Regia trappen kunnen we in de frisse lucht van het Sint-Pietersplein napraten over wat we hebben gezien. Het laatste deel van de rondleiding is de gidstour in de Sint-Pieter. We zien daar onder meer de Pietà, het eerste werk van Michelangelo in Rome toen hij pas 23 jaar oud was, de Bronzen Heilige Deur, het altaar van de heilige Johannes Paulus II, het prachtige Baldakijn van Bernini, het opgebaarde lichaam van Johannes XXIII en nadat we de pauselijke tomben hebben bezocht, zullen we de tour afsluiten bij de plek waar de Zwitserse Garde elkaar op ceremoniële wijze aflossen.

Al met al zal er veel te zien zijn en zullen vele indrukken worden opgedaan. De Nederlandse gids is er om de informatie op overzichtelijke en begrijpelijke wijze over te brengen in de Nederlandse taal, voor jong en oud!

NB: Voor groepsrondleidingen in het Vaticaan hebben we headsets met oordopjes, zodat je de gids altijd goed kunt horen. Als je meer comfort wil of een hoortoestel draagt, kan het fijn zijn om eigen oordopjes of hoofdtelefoon met snoer mee te nemen!

 

De groepsrondleiding kost 120 euro voor volwassenen en 95 euro voor kinderen tot 18 jaar. Kinderen tot 6 betalen niets.

De volgende data in maart zijn beschikbaar voor de groepsrondleidingen 2, 5, 9, 12, 16, 23, 26, 30, Schrijf een berichtje en reserveer snel! Wie minstens twee weken van tevoren boekt, krijgt 10 euro korting per persoon!

Maak je website met Websitemachine.nl