Colosseum en Boog van Constantijn Forum Romanum het Oude Rome Vaticaan en Basiliek Sint Pieter

Sport en Spektakel van Circus Maximus tot Colosseum

Ga mee en ontdek het grootste, best bewaarde monument uit de Oudheid ter wereld!

Gids Colosseum Rondleiding

Wat ga je zien?

 

We gaan ontdekken wat sport en spektakel betekende in het Oude Rome. Dankzij Hollywood en tv series hebben we vaak het idee dat er enkel bloederige spektakels en dood en verderf plaatsvonden in het Colosseum, maar is dat wel zo? We gaan het ontdekken door het Colosseum met gids virtueel te bezoeken. We gaan terug naar zo'n 2000 jaar geleden toen het amfitheater gebouwd werd en de eerste gladiatorengevechten plaatsvonden in de stad Rome.

We zullen het ook hebben over de wagenrennen in het Circus Maximus en bekijken hoe religie en sport, spel en spektakel allemaal samenvielen in het leven van de Romeinen. Wie werkten er in het Colosseum, door wie werd het gebouwd en is het waar dat men zeeslagen organiseerde in het Colosseum? We zullen het gaan ontdekken in deze online virtuele ervaring.

☑︎ Wat is er inbegrepen?

  • Live presentatie van 1 uur via ZOOM en de mogelijkheid om vragen te stellen (extra 30 minuten)
  • Ontdek het verhaal achter het Colosseum en de plaats die het inneemt in de loop van de geschiedenis van het Oude Rome
  • Het vooruitzicht op korting op een toekomstige rondleiding in Rome!

☆ Highlights

  • Ontdek de geschiedenis van het Colosseum en van het Circus Maximus
  • Kom erachter waar de gladiatoren hun oorsprong vinden
  • Zie wat er nog over is van het Oude Rome in de stad van vandaag

 

Neem contact met ons op voor een prive arrangement.

Wat is een Virtuele Tour eigenlijk?

Toen de reiswereld in 2020 heel even stilstond, en we onze reislust heel even hebben moeten bedwingen  leek het bijna vanzelfsprekend dat we rondleidingen via een diepgaande virtuele ervaring konden aanbieden, vanuit je luie stoel!

Vanaf 2020 heb ik grappige, interessante en informatieve virtuele rondleidingen voorbereid, die online, live presentaties zijn. Met een combinatie van video, hoge kwaliteit foto’s en de wereld aan informatie zul je Rome en haar musea en opgravingen kunnen ontdekken vanaf de bank. Door het format van de live tours, kun je de gids wat voor vragen dan ook stellen, net als bij een gewone rondleiding.

De virtuele tours van Rome willen geen alternatief zijn op de échte rondleiding, maar een introductie of aanvulling op je reis naar Rome. Zo ga je als een Baas op reis!

Heb je vragen? Schrijf dan gerust!

Maak je website met Websitemachine.nl